Philia de Jonge

Philia de Jonge is senior consultant bij Opera. Als marketing professional is ze geruime tijd actief geweest in de MedTech sector, met een sterk accent op de aanpak van complex strategische positioneringsvraagstukken en creatie van unieke waardeproposities.

‘Als ervaren marketing professional, verplaats ik me eerst goed in de problematiek van de eindgebruiker of opdrachtgever. Door dit stuk stevig te doorgronden, te begrijpen wat hen ’s nachts wakker houdt en de juiste vertaalslag te maken naar het echte dilemma, weet ik altijd een solide basis te leggen voor verdere waardecreatie.

De afgelopen jaren heb ik mijn bijdrage kunnen leveren aan een baanbrekende innovatie op het gebied van minimaal invasieve chirurgie. Deze venture van startup naar scale up te brengen vereiste een duidelijke positioneringsstrategie, een unieke waardepropositie met bijbehorende road-map en businessmodel, maar bovenal een diepgaande samenwerking met klinische partners. Het is fantastisch om te zien dat deze nieuwe technologie momenteel wereldwijd wordt toegepast in 10 centra en hierdoor meer en meer patiënten betere zorg krijgen.

Zorg en welzijn zijn onderwerpen die mij raken. Het raakt ons allemaal en is onmisbaar voor onze maatschappij. “Betekenisvol” is in mijn ogen hiervoor de juiste beschrijving. Om mijn bijdrage voort te zetten in deze complexe maar betekenisvolle omgeving, ga ik met een open, positieve en reële mindset de diverse vraagstukken bij Opera aan. Op naar een toekomstbestendige zorg in Nederland!

In mijn vrije tijd geniet ik volop van mijn gezin, een partijtje tennis, skiën met vrienden, maar zeker ook van een heerlijke strandwandeling aan de Zeeuwse kust.’

Contact