Peter-Paul Essers

Peter-Paul Essers is consultant bij Opera. Hij is in de richting van gezondheidseconomie WO afgestudeerd en vervolgens bij grote zorgverzekeraars zeer actief geweest op het gebied van onderzoek, analyse en advies omtrent zorginnovaties.

“Tijdens mijn studie aan Tilburg University werd ik geïntrigeerd door de complexiteit en dilemma’s die de zorgwereld met zich meebrengt. Het is een onderwerp dat impact heeft op de levens van ons allemaal, terwijl we tegelijkertijd steeds vaker keuzes moeten maken om de zorg zo eerlijk mogelijk beschikbaar te houden voor de hele maatschappij. Tijdens de periode dat ik werkzaam was bij zorgverzekeraars heb ik me bezig gehouden met vraagstukken die steevast raakvlakken hebben met thema’s als: zorgpaden, shared decision making, kwaliteit en efficiency. Deze ervaring kan ik goed inzetten bij mijn werk als consultant doordat ik bekend ben met de valkuilen en succesfactoren van innovatieve processen in de zorg.

Buiten mijn werk ben ik veel bezig met muziek. Behalve dat ik een zeer brede muzieksmaak heb en dus regelmatig naar concerten ga, mag ik zelf ook graag muziek maken op mijn saxofoon.”

Contact