Janneke van Leijen

Janneke van Leijen is managing consultant bij Opera. Zij heeft ruime ervaring op het gebied van redesign van zorgprocessen en het adviseren van opdrachtgevers over de impactpotentie van (voorgenomen) projecten en programma’s.

“Ik zie in elk knelpunt een kans om beter te kunnen, ben altijd op zoek naar dat beetje extra en ben geraakt door de zorg. Met passie voor de zorg, analytische denkkracht, een flinke portie optimisme, integriteit en doorzettingsvermogen zet ik me dagelijks in voor verbeterde zorg.

Als patiënt merk je vaak niet hoe hard er gewerkt wordt, maar zie je wachttijden, ongemak en ervaar je verlies van zelfredzaamheid (hoe assertief je ook bent). Medewerkers kunnen zich “gevangen” voelen in protocollen, routines en organisatiestructuren, waardoor ze moeite hebben om naar de persoon te kijken. Als we terug gaan naar de essentie en durven nadenken over wat er nu écht nodig is, krijgt zorgverlening nieuwe kansen. De impact daarvan moeten we voorafgaand, tijdens en na afloop van projecten goed in kaart brengen, zodat alle partijen weten waarom ze meewerken aan projecten.”

Contact